K sodelovanju pri naših dopoldanskih aktivnostih smo v zeleno igralnico Vrtca Cven v letošnjem letu povabili starše. Starši so se odločili za različne načine sodelovanja.

Najprej sta nam starša, ki sta člana folklorne skupine KD Cven, prišla predstavit folklorno nošo in nekaj ljudskih plesov. Bili smo zelo navdušeni, zato sta nas tudi naučila nekaj plesov.

Potem smo spoznali poklic patronažna sestra. Mamica in njena sodelavka iz ZD Ljutomer sta nam pokazali pripomočke, ki jih potrebujeta pri svojem delu. Izmerili sta nam pritisk in pokazali, kako se povijajo rane. Za darilo je vsak dobil še nekaj pripomočkov, s katerimi se bomo lahko igrali zdravnike.

Mamica veterinarka nam je predstavila svoje delo in s seboj pripeljala zajkljo Ano in psičko Zaro. Pokazala nam je tudi pripomočke, ki smo jih lahko preizkusili tudi sami. Poslušali smo srčni utrip in se naučili, da manjšim živalim srce bije hitreje kot večjim. Bil je prav poseben dan, saj živali našo igralnico obiščejo le redko.

Z atijem, ki se ukvarja z ribištvom, smo se dogovorili, da ga obiščemo pri njihovem ribniku. S prijateljem sta nam pokazala, kaj vse potrebujemo za ribolov, nato pa smo se ga kar lotili. Bili smo veseli, saj je bil ulov dober in smo prijeli več manjših in tudi nekaj večjih rib. Najbolj pa se nam je v spomin vtisnila vožnja s čolnom.

Zelo radi imamo živali, zato smo se razveselili povabila na kmetijo. Z mamico smo se peš odpravili na Krapje na kmetijo Šonaja. Ogledali smo si krave, prašiče, kokoši in piščance. Poskusili smo sveže mleko, ki je bilo zelo okusno. Šli smo tudi v čebelnjak, kjer nam je dedek, ki se ukvarja s čebelarstvom, predstavil pripomočke, ki jih potrebuje za pridelavo medu.

Starši so nam zelo popestrili dopoldneve, saj so bila druženja ne samo poučna, ampak tudi zelo zabavna. Polni lepih spominov upamo na čim več takšnih druženj.