V okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo se pogovarjali o zdravi prehrani, kjer smo izpostavili jabolko.

Jabolko iz domačega sadovnjaka je veliko bolj zdravo, kot sadje, ki pripotuje k nam iz drugih, daljnih dežel.

Jabolka lahko jemo surova, v kompotu (kakor smo ga pripravili v oddelku 1-3 let) ali pečena in polnjena z orehi (pripravili v oddelku 2-4 let) ali v jabolčnem zavitku (pripravili v oddelku 3-6 let). Ker pa je babica deklice prava mojstrica v peki, smo jo povabili v skupino in z njeno pomočjo spekli slasten »ŠTRUDELJ«.

Tako smo se ves teden sladkali z jabolki, pripravljenimi na tak ali drug način.

Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, 15.11.pa so nas obiskali tudi podpredsednik ČZ Slovenije g. Janez Vencelj, medena kraljica Valentina, predsednik ČD Ljutomer g. Branko Bratinščak in predstavnica občine Ljutomer ga. Karmen Lah.