Ob Tednu otroka smo v vrtcu obeležili tudi Teden brez igrač, kjer smo konstruirane igrače zamenjali z naravnimi ter odpadnimi materiali. Spontana igra je tako prinesla veliko idej za ustvarjanje z novim in nepoznanim.

V ponedeljek nam je knjižničarka Katja pripravila Knjižnico v vrtcu, kjer so otroci izbrali željeno slikanico in jo z zanimanjem prebirali. Kasneje pa smo prisluhnili njenemu pripovedovanju v igralnici.

V torek smo gostili učence naše podružnične šole in tudi njim pripravili Tržnico s sadjem, katerega smo kupovali z gumbi. In kaj je bilo najslajše? Sadje z domačega sadovnjaka, ki so ga otroci in starši prinesli v vrtec.

Kmalu po sladkanju s sadjem, nas je obiskal policist in nam ob učnem sprehodu predstavil pomen varne hoje ob robu ceste.

V sredo so učenci najstarejše skupine s čopiči in barvami za les poslikali škornje, ki bodo kot okras ob vstopu v naš vrtec. Ostali otroci pa so pripravljali sadike rož za sajenje.

Ob popoldanskem druženju s starši nas je v Zadružnem domu najprej razveselila predstava KD Cven, kasneje pa smo na velikem travniškem igrišču izvedli še Igre brez meja z različnimi športnimi rekviziti, kjer so sodelovali tudi člani ŠD Cven. Veselje, smeh in igre otrok ter staršev, smo zaokrožili s košaro sadja in Zahvalami, ki so jih otroci prejeli od društva.

 

V četrtek smo poslikane škornje in posodice zapolnili s prstjo, kamor smo zasadili rože, ki jih je doniralo vrtnarstvo Brunec iz Veržeja, katerim se iskreno zahvaljujemo…

V petek pa smo z nastalim okrasili vhod vrtca