Mesec september se je za najstarejšo skupino v vrtcu Cven pričel zelo zabavno in pestro, pa tudi otroci so že komaj čakali, da so lahko vsem povedali kaj se je vse dogajalo med poletjem. Prva dva tedna smo izkoristili izključno za igro in na osvajanje pravil v najstarejši skupini ter seveda najbolj pomembno za medsebojno navezovanje prijateljstva v »novi« družbi.

In kot bi mignil je že sledil naš prvi »izlet«, saj nas je TD Cven povabilo na KOŽÜHANJE. To je bilo veselje z velikim presenečenjem, saj ko smo že mislili, da zaradi slabega vremena naše sodelovanje odpade, smo do TD Cven na Grünt dobili prav poseben prevoz z gasilskim kombijem. Otroci so z velikim veseljem poprijeli za delo ter se najprej preizkusili v kožuhanju koruze, zatem pa še v pripravi pogače in na koncu seveda še v uživanju ob zasluženi »pojedini«.

Najstarejši smo se družili in razgibali tudi z otroci iz ostalih vrtec UE Ljutomer na športnih igrah ob dnevu Športa v vrtcu Cezanjevci. Kot naročeno nam je tokrat vreme s toplim soncem bilo pisano na kožo, da smo lahko pokazali svoje športne sposobnosti, ter se ob tem še neizmerno zabavali in kot pravi športniki prejeli tudi medalje.

Na druženje pa so nas povabili tudi dijaki iz GFML, ki so nam ob Dnevu jezikov na glavnem trgu v Ljutomeru pripravili zanimive delavnice. Skupaj z njimi smo se igrali zabavne igre, spoznavali nove besede, ter naučili kako se predstavimo v kar šestih jezikih: angleščina, nemščina, slovenščina, madžarščina, španščina ter francoščina.

Seveda pa ob vsem tem potepanju nismo pozabili zamenjati še letnega časa na koledarju, kjer nas je prijetno pozdravila jesen in nas povabila v raziskovanje narave.