MOJ VRTEC JE  …

Otroci rdeče, rumene in zelene igralnice, smo v letošnjem letu sodelovali tudi v matematičnem natečaju pod naslovom: »MOJ VRTEC JE….. (KROG, KVADRAT, PRAVOKOTNIK…), kjer smo v svojih igralnicah, v vrtcu in njegovi okolici opazovali in iskali različne oblike matematičnih »likov.« Vsaka igralnica se je lotila svojega opazovanja in raziskovanja.

V zeleni igralnici smo se v jutranjem krogu najprej pogovarjali o izgledu našega vrtca. Nato pa smo otrokom postavili vprašanja o barvah in oblikah, ki jih otroci prepoznajo na našem vrtcu ali tudi naši igralnici. Otroci so z veseljem pozorno opazovali in poimenovali like. V enem izmed dni, smo otrokom ponudili liste iz katerih so otroci sami izbrali barve, kakšne opazijo na svojem vrtcu, nato pa so samostojno izrezovali like, ki sva jim jih s sodelavko predhodno narisali na te liste. V enem izmed kotičkov, so otroci iz kock sestavljali naš vrtec, spet drugi pa so imeli možnost igre z plastificiranimi barvnimi liki, ki so jih poskušali sestaviti tako, da so predstavljali naš vrtec.

Kot zaključek dejavnosti, smo vsi skupaj poskusili na veliki mizi iz likov sestaviti naš vrtec. Otroci so v dejavnosti uživali in se seznanili z novimi izrazi. Veliko smo raziskovali, poimenovali in se ob vse neizmerno zabavali, kar je najpomembnejše pri našem delu. Naučiti/spoznati nekaj novega skozi igro.