Vrtec letos sodeluje v projektu Turizem in vrtec – Moj kraj moj chef. V ta namen smo obiskali kmetijo  Vrabelj in  kmetijo  Vargazon. Preizkusili smo se v izdelovanju tunka burgerjev in jih na koncu tudi pojedli. Potem pa smo se še oskrbeli s surovinami, ki jih bomo uporabili pri naših kuharskih  podvigih v vrtcu.

Aktivno, malce drugače smo preživeli Teden brez igrač. Konstruirane igrače so počivale, v ospredje pa smo postavili odpadne in naravne materiale. Manipuliranje z njimi je porajalo številne ideje za raziskovanje in ustvarjanje. Tako so tudi narobe obrnjene mizice v rdeči igralnici dobile novo vlogo, med katerimi so otroci pletli elastiko ali volno in tako zaokrožili različne ovire, ki jih je bilo mogoče prestopati. Tudi na prostem, na našem majhnem igrišču,  so nastajali novi priložnostni kotički in z njimi nove gibalne aktivnosti.

V okviru Mreže gozdnih vrtcev, smo obiskali tudi gozd, kjer smo se z naravnim materialom zelo zabavali.

Pomladno sončno vreme nam je omogočilo, da smo zasadili naša cvetlična korita, ki bodo krasila naš vrtec.

Otroci rumene igralnice pridno beremo zgodbice in pravljice. Zgodbica o Krokodilu nas je opomnila o pomenu skrbnega umivanja zob. Preko pravljice »Kdo je sešil Vidku srajčico«, pa smo se naučili, kako nastane srajca ali drugo oblačilo.

Občasno nam je zagodlo vreme. Dež ni in ni pojenjal. To nas ni motilo. Nudilo nam je novo izkušnjo. Gibanje med dežnimi kapljami in čofotanje po lužah,  je bila res čudovita izkušnja.

Otroci zelene igralnice smo letos zelo aktivni pri športnih dejavnostih. Za dan prijateljstva smo se odpravili na pohod, na koncu pa smo sestavili še zgodbo o prijateljstvu. Letos nam pohodov kar ne zmanjka. Raziskati moramo še veliko poti, hkrati pa se učimo varnega vedenja v prometu. Med drugim smo si  med pohodom ogledali tudi Babinske jame.

Ugotovili smo, da je travnik zelo zanimivo okolje, kjer najdemo veliko živali in rastlin, zraven pa lahko še tekamo. Ogledali smo si rastline na travniku, jih fotografirali in jih poiskali v knjigah ter enciklopedijah. Nastal je poučen plakat.

Sodelujemo tudi v projektu Zobni alarm. Medicinska sestra Mihaela nas je poučila o pravilnem ščetkanju zob, ter o zdravi in nezdravi prehrani. Obiskala nas je tudi zobozdravnica in nam pregledala zobe.