Spoštovani starši!

Vlada RS je dne 28.3.2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih.

Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in bo v Uradnem listu RS objavljen danes, dne 29. 3. 2021.

V vrtcih se tako po navodilih prejete okrožnice MIZŠ (z dne 29. 3. 2021), organizira NUJNO VARSTVO za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v:

  • sektorjih kritične infrastrukture (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja, sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi; št. 75/17),
  • zavodih s področja vzgoje in izobraževanja,
  • zavodih s področja socialne varnosti,
  • Slovenski vojski,
  • Policiji,
  • poklicnih gasilskih enotah

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

V času zaprtja vrtcev oz. ko vrtci zagotavljajo le nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Prosimo, da do TORKA, 30. 3. 2021, do 13. ure, sporočite na e-pošto vrtca:vrtec.cven@guest.arnes.si

ali potrebujete NUJNO VARSTVO in priložite (ali prinesete v vrtec) potrdilo delodajalca o nujnosti varstva zaradi zaposlitve (v priponki). 

Za informacije lahko pokličete na: 041 446 589 (vrtec).

ČE VARSTVA NE POTREBUJETE, VAM NA TO SPOROČILO NI POTREBNO ODGOVARJATI!

Hvala za razumevanje.

Pomoč. ravnatelja vrtca, Marjeta Zmazek